Lees mijn boek

Juf klapt uit de school, een boekje open over onderwijs!

Ben jij ook zo klaar met het huidige basisonderwijs? Vind je dat het ánders moet? Ben je van mening dat het onderwijs al lang niet meer ‘passend’ is voor onze kinderen in de 21e eeuw? Weet dan dit: je bent ábsoluut niet de enige!

Veel leerlingen, leerkrachten, schoolleiders en besturen merken het dagelijks op de werkvloer. De gedeelde mening is: zo kán het niet langer. De focus op het verstandelijke weten en meten is te groot, de afreken- en toetscultuur heeft haar langste tijd gehad. Tegelijkertijd zijn er maar weinig praktische voorbeelden die laten zien hoe het -op eenvoudige wijze- dan wél anders kan.

Dit boek is dé sleutel om het onderwijs weer ‘kloppend’ te maken. Aan alle partijen -van leerlingen tot het hoofd van de Onderwijsinspectie- zijn kritische vragen gesteld. Daardoor komen de echte verhalen tot leven. Ook zaken die het daglicht misschien niet kunnen verdragen.

Wetenschappelijke bewijzen, oude theorieën en de nieuwste psychologische kennis over scholing wisselen elkaar in dit boek in een rap tempo af. Door de theoretische achtergrond, de duidelijke ervaringsgerichte voorbeelden en de praktische handvatten zul je zelf gaandeweg ontdekken dat het écht anders en duurzaam beter kan. Voor ieder kind en elke leerkracht met elk talent!

Samen maken we het verschil in het onderwijs van morgen!

Lees mijn boek

Juf klapt uit de school. Een boekje open over onderwijs!

‘The must-read voor het onderwijs. Jellie de Roos schrijft met lef, kennis, ervaring en bezieling. Een inspirerend en uitdagend boek dat helder uitlegt hoe het Anders kan. Onderwijs dat bruist van energie.’

Auteur
Christine Pannebakker

Profielfoto 7 zacht

Over Jellie de Roos

Jellie de Roos was zelf 22 jaar leerkracht in het primair onderwijs en studeerde succesvol af als schoolleider. Ze bracht prachtige vernieuwingen teweeg, maar zag ook met lede ogen hoe het rendementsdenken de boventoon voerde. Ten koste van veel leerkrachten én leerlingen. Totdat ze zelf opgebrand raakte.
De Roos geeft een raak beeld van de huidige staat van de reguliere scholing. Ze gunt iedereen een eerlijk kijkje achter de schooldeuren. En legt uit wat er precies op die werkvloer gebeurt. Haar eigen ervaringsgerichte verhalen vormen een pittige, rode draad in dit boek. Op speelse wijze laat ze je zien wie onze leerlingen allemaal zijn en wat zij -maar ook andere onderwijsbetrokkenen- vanuit hun eigen unieke intelligenties precies nodig hebben om tot hun volle recht te komen. En dan kom je tot een verrassende ontdekking: er is vernieuwing mogelijk op elke reguliere school.