Lees mijn boek:

Juf klapt uit de school, een boekje open over onderwijs!

Ben jij ook zo klaar met het huidige basisonderwijs? Vind je dat het ánders moet? Ben je van mening dat het onderwijs al lang niet meer ‘passend’ is voor onze kinderen in de 21e eeuw? Weet dan dit: je bent ábsoluut niet de enige!

Veel leerlingen, leerkrachten, schoolleiders en besturen merken het dagelijks op de werkvloer. De gedeelde mening is: zo kán het niet langer. De focus op het verstandelijke weten en meten is te groot, de afreken- en toetscultuur heeft haar langste tijd gehad. Tegelijkertijd zijn er maar weinig praktische voorbeelden die laten zien hoe het -op eenvoudige wijze- dan wél anders kan.

Dit boek is dé sleutel om het onderwijs weer ‘kloppend’ te maken. Aan alle partijen -van leerlingen tot het hoofd van de Onderwijsinspectie- zijn kritische vragen gesteld. Daardoor komen de echte verhalen tot leven. Ook zaken die het daglicht misschien niet kunnen verdragen.

Wetenschappelijke bewijzen, oude theorieën en de nieuwste psychologische kennis over scholing wisselen elkaar in dit boek in een rap tempo af. Door de theoretische achtergrond, de duidelijke ervaringsgerichte voorbeelden en de praktische handvatten zul je zelf gaandeweg ontdekken dat het écht anders en duurzaam beter kan. Voor ieder kind en elke leerkracht met elk talent!

Samen maken we het verschil in het onderwijs van morgen!

Lees mijn boek

Juf klapt uit de school. Een boekje open over onderwijs!

‘The must-read voor het onderwijs. Jellie de Roos schrijft met lef, kennis, ervaring en bezieling. Een inspirerend en uitdagend boek dat helder uitlegt hoe het Anders kan. Onderwijs dat bruist van energie.’

Auteur
Christine Pannebakker

Talentenblik, heeft oog voor talent!

‘Ieder kind is Anders Wijs’, dat is de visie van Bureau Anders Wijs. Ieder kind heeft een talent, en wanneer hij of zij die taak uitvoert waar hij/zij talent voor heeft zie je bij het kind die prachtige blik: die Talentenblik. Om ieder kind te laten stralen is daarom dit Talentenspel ontwikkeld. Een spel waarmee iedere ouder, leerkracht of coach samen met het kind zijn talenten ontdekt. Na dit ontdekkingspel zijn er tips om dit talent te versterken.

Veel plezier met het ontdekken waar jouw kind die bijzondere Talentenblik van krijgt!

Bedenker en ontwikkelaar van ‘Talentenblik’: Jellie de Roos.

Bestel het Talentenblik

Talentenblik, heeft oog voor talent!

Leren-Leren online

Voor eens en altijd leren hoe blijvend beter te studeren!

Nieuw!

Leren-Leren V.O. online!

Worstelt jouw kind in het voortgezet onderwijs met het leren? Merk jij als ouder dat je kind echt wel wil, maar dat hij of zij kopje onder dreigt te gaan in het V.O. als het zo doorgaat als het nu gaat. Eeuwig zonde, want… er is echt een manier waarop kinderen vele malen beter op een andere wijze kunnen leren en werken: De Leren-Leren Methode!

Als ouder wil je toch het liefst dat:

  • je kind vol zelfvertrouwen naar school gaat?
  • eenmaal thuis –na een kopje thee- gemotiveerd met zijn huiswerk aan de slag gaat?
  • je kind voor eens en altijd weet hoe te leren- leren vanuit zijn eigen talenten?
  • zowel jij als je kind beide de rust en het overzicht krijgen met de unieke huiswerkplanner zodat het huiswerk en de toets op tijd is geleerd?

En als ouder wil je toch ook graag dat:

  • je kind weer hogere cijfers gaat scoren op die lastige vakken
  • het zijn vertrouwen in zijn leervermogen en plezier in school weer terugkrijgt?

Je kind leert bij mij echt leren. Maar dan wel op een wijze die wel bij hem/haar past! Op een manier die (helaas) nog geen enkele school toepast. Maar die daarom speciaal voor jouw kind is bedacht. Via een korte en krachtige online training, Krijgt jouw kind alle tools en technieken van mij aangeleerd. En dat werkt gegarandeerd. Niet voor even, maar voor het hele studieleven.

Laat je kind met deze unieke online Leren-Leren training voor eens en altijd leren hoe blijvend beter te studeren. 

Leren-Leren online

Voor eens en altijd leren hoe blijvend beter te studeren!

Profielfoto 7 zacht

Over Jellie de Roos

Jellie de Roos was zelf 22 jaar leerkracht in het primair onderwijs en studeerde succesvol af als schoolleider. Ze bracht prachtige vernieuwingen teweeg, maar zag ook met lede ogen toe hoe het rendementsdenken de boventoon voerde. Ten koste van veel leerkrachten én leerlingen. Totdat ze zelf opgebrand raakte.
De Roos geeft in haar boek een raak beeld van de huidige staat van de reguliere scholing. Ze gunt iedereen een eerlijk kijkje achter de schooldeuren. En ze legt uit wat er precies op die werkvloer gebeurt. Haar eigen ervaringsgerichte verhalen vormen een pittige, rode draad in dit boek. Op speelse wijze laat ze je zien wie onze leerlingen allemaal zijn en wat zij -maar ook andere onderwijsbetrokkenen- vanuit hun eigen unieke intelligenties precies nodig hebben om tot hun volle recht te komen. En dan kom je tot een verrassende ontdekking: er is vernieuwing mogelijk op elke reguliere school.

Daarnaast geeft de Roos lezingen en trainingen aan educatieve instellingen. Ze ontwikkelde onlangs een nieuw talentenspel met de naam ‘Talentenblik’, een spel waarin iedere coach, leerkracht of ouder samen met het kind de unieke talenten van hem/haar leert kennen.