Top trainingen voor scholen in het PO, VO en IKC’s die doelgericht en gedegen willen werken aan brede talentontwikkeling.

TopDoel en missie: Staat T.O.P.! talenten van iedereen naar boven halen binnen je school en organisatie hoog in het vaandel? Wil je eenieder –kind en alle onderwijsbetrokkenen- de mogelijkheid en ruimte geven om die talenten optimaal de kunnen ontwikkelen? Dan ben je bij Bureau Anders Wijs aan het juiste adres.

Want vanuit die diepgevoelde missie ontwikkelde ik T.O.P! T.O.P! staat voor Talent Ontwikkelings Programma. Een wetenschappelijk onderbouwd en doelgericht stappenplan om tot een doorgaande lijn voor brede talentontwikkeling te komen. T.O.P! staat in de tweede plaats ook voor je TOP voelen wanneer je jouw unieke TOP-talenten leert kennen en leert te ontwikkelen. Dat stelt je vervolgens in staat om de TOP van je kunnen te bereiken. Drie keer TOP! dus.

 

Wie ben ik

Ik ben Jellie de Jong, dertig jaar actief binnen het onderwijs als leerkracht, schoolleider, intern begeleider, educatief ontwikkelaar en trainer. Mijn passie is om het unieke talent van kleine en grote mensen te zien, te erkennen en vervolgens optimaal te helpen ontwikkelen. Dat doe ik inmiddels zes jaar in mijn onderwijsbureau ‘Bureau Anders Wijs’ Ik werk vanuit mijn hart en gegeven talenten aan mijn ultieme missie vanuit de visie dat ieder mens is immers ‘Anders Wijs’ en verdient het om zijn gave te zien en de mogelijkheden te krijgen om deze actief in te kunnen zetten in de (onderwijs)wereld.

Ik vind dit ook een behoorlijke missing link in het onderwijs….  Daarom ontwikkelde ik deze unieke T.O.P!-trainingen, met behulp van mijn jarenlange ervaring, mijn passie voor echt goed onderwijs, maar dan net even Anders en Wijzer en mijn verkregen kennis over brede talentontwikkeling:

 

 

 

 

Top Trainingen van Anders Wijs

  • T.O.P! Talentenbliksessie ( Playshop van een dagdeel):
  • Talent Oriëntatie Programma
  • Talent Ontdekkings Programma
  • Talent Ontdekkings Programma (alleen voor onderwijs)

 

 

T.O.P! Talentenbliksessie (dagdeel):

 

Op speelse wijze geef ik met het teamspel ‘Talentenblik’ zicht op eigen en elkaars talent binnen de organisatie. Na het spelen van dit interactieve spel leren we over die vijf unieke mogelijkheden om talenten van jezelf en elkaar actief in te zetten. Het kennen van je eigen en andermans talent is het doel van deze leuke dagdeeltraining. Aan het einde herken je bij eenieder die ene blik: Dé talentenblik!

 

 

 

Talent Oriëntatie Programma  T.O.P! basis (dag/twee dagdelen):

 

Een wervelende dagtraining waarin ieder medewerker met hoofd, hart en handen kennismaakt met het Anders Wijs model, een meervoudig talentenmodel. Door middel van een lezing wordt het brein geprikkeld, door de samensessie het groepsgevoel geactiveerd en door de playshop T.O.P! wordt er actief en op speelse wijze met hoofd, hart en handen gewerkt met de Anders Wijze talenten!

 

 

 

 

 

Talent Ontdekkings Programma  T.O.P! gevorderd (dag/twee dagdelen)

Een training waarin het team zicht krijgt op hun eigen unieke mix van talenten en ontdekken op welke wijze hun eigen en andermans kwaliteiten het meest tot hun recht komen en binnen teamverband ingezet kunnen worden. Na deze oefeningen wordt er gezamenlijk gewerkt aan het verbinden van eigen talenten aan het ontdekken en ontwikkelen van de talenten van kinderen en de vele mogelijkheden om dit binnen de school toe te passen worden gezamenlijk verkend. Er wordt een gezamenlijk gedragen keuze gemaakt, waaraan gewerkt gaat worden middels ‘proef’ballonnen.

anders wijs top

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Talent Ontdekkings Programma (Let op dit programma is alleen voor het onderwijs)

T.O.P! methode, training plus het volledige T.O.P!-pakket. (dag training of twee dagdelen)

TopDe slagroom op de taart, de complete methode: in deze laatste training leren leerkrachten, medewerkers de vijf fasen van talentontwikkeling kennen. Ze krijgen de vierentwintig doelbewuste stappen aangereikt om mee te werken binnen de school (of organisatie). Ze hebben doelgericht geleerd hun eigen talenten te verbinden aan het ontwikkelen van die van hun leerlingen. Aan het einde van deze unieke training mogen de deelnemers zich middels een certificaat T.O.P! trainers noemen en krijg de school de volledige methode met map, handleiding en spel Talentenblik in het bezit. Hiermee is een doorgaande, wetenschappelijk onderbouwde leerlijn compleet! Leerkrachten kunnen de Talent Ontwikkeling Programma zelf inzetten. Ieder kind heeft aan het einde van zijn schoolperiode zicht op zijn eigen talenten, heeft ontdekt hoe hij deze kan ontwikkelen en heeft bovendien een talentenportfolio voor het leven. Hoe fijn is dat naast de CITO-scores om mee te krijgen in de start van je studieloopbaan!

 

TOP Trainingen

 

Tot slot: Ieder kind is een TOPPER en verdient het zijn eigen waarde te zien! En jouw team gaat dit actief in school in kunnen zetten middels deze laatste trainingen. Mij rest hierna dan nog maar een uitspraak! TOP! gedaan!

NB: T.O.P! trainingen zijn ook mogelijk en op maat en wens te maken voor kinderopvangorganisaties, educatieve, maatschappelijke organisaties die actief en gedegen willen werken aan talentontwikkeling.

De Talentenbliksessie is los in te zetten. De T.O.P! trainingen zijn op volgorde (basis, gevorderd, top) af te nemen. Waarbij het gehele totaalpakket een fijne korting kent. Vraag vrijblijvend om meer informatie of een offerte.

Ik help u graag verder. info@anders-wijs.nl of bel 06-30707746